fredag 5 november 2010

Korrigeringar av den grafiska designen

Nu så här ett år efter lanseringen av den nya webbplatsen så har vi tittat på synpunkter som kommit in från er användare samt gjort en del tester där vi identifierat några förbättringspunkter. Det handlar dels om att göra saker tydligare, men också att få ett lite modernare snitt på webbplatsen.

Vi kommer att göra ändringar i sidhuvudet och sidfoten samt att vi även passar på att centrera satsytan.

Sidhuvud
Vi minskar på antalet länkar i huvudmenyn, från 7 till 5 och bygger istället ut submenyn. Huvudmenyn får ett modernare snitt med större länkar.


Sidfot
Här händer det lite mer. Sidfoten blir betydligt "matigare". Mer innehåll och genvägar och kanske även funktioner.Mega-drop down
Vi kommer även införa något som kallas "Mega dropdown" på webbspråk. Det är en stor ruta som expanderas då man håller muspekaren över någon av länkarna i huvudmenyn där man får en överblick över innehållet under länken, en slags innehållsförteckning, helt enkelt. Den kan även innehålla puff/länk till sånt som vi vet är extra eftersökt under vissa perioder. Vi kan även lägga till en förklarande text för avdelningar som behöver förklaras.


Inga jättestora förändringar, vilket är precis så vi kommer att jobba framöver. Små förändringar för att förbättra webbplatsen.

Det som sannolikt drar mer intresse till sig är vår fortsatta utveckling av vädertjänsterna vilket vi kommer att berätta mer om framöver.

9 kommentarer:

 1. Ser ju bra ut! Väntar nu på att det ändras.

  SvaraRadera
 2. De flesta ändringarna kommer om 1-2 veckor. Tyvärr fick vi inte med Mega-drop down i denna omgång, men den kommer i nästa leverans i december.

  SvaraRadera
 3. OK, blir säkert bra.

  SvaraRadera
 4. tjusigt!!!
  mvh Johan

  SvaraRadera
 5. Som sagt i ett tidigare inlägg, gör ett API så att folket kan göra sina egna applikationer. Att surfa till en websida för att sedan klicka/söka vädret är bara frustrerande, fungerar dåligt och tar onödigt med tid. Man vill se vädret/prognosen direkt via en app i telefonen, eller som en widget på datorn, ej endast via en webläsare som dessutom kräver Macromedia Flash(!?).

  SvaraRadera
 6. Jag funderar lite på hur ni tänker. Borde inte den självklara utgångspunkten hela tiden vara att göra den mer lättanvänd. Jämför med klart.se, det tar mig 2 klick och 3 sekunder att få fram den informationen jag behöver och vad som majoriteten av alla är här på smhi för, lokala väderprognoser. Snabbt, smidigt och enkelt precis som det ska vara. Utgå från att det ska användas sen det estetiska. Låt aldrig någonsin utseendet gå före användarvänligheten så har ni snabbt en lyckad site. Spontant så tycker jag att ni har tagit ett steg tillbaka på användarvänligheten från den tidigare layouten och dom ändringar ni är på väg att införa.

  SvaraRadera
 7. Jag funderar lite på hur ni tänker. Borde inte den självklara utgångspunkten hela tiden vara att göra den mer lättanvänd. Jämför med klart.se, det tar mig 2 klick och 3 sekunder att få fram den informationen jag behöver och vad som majoriteten av alla är här på smhi för, lokala väderprognoser. Snabbt, smidigt och enkelt precis som det ska vara. Utgå från att det ska användas sen det estetiska. Låt aldrig någonsin utseendet gå före användarvänligheten så har ni snabbt en lyckad site. Spontant så tycker jag att ni har tagit ett steg tillbaka på användarvänligheten från den tidigare layouten och dom ändringar ni är på väg att införa.

  SvaraRadera
 8. Ser ju bra ut! Väntar nu på att det ändras.

  SvaraRadera
 9. Satsa hellre på att visa satellit bilder över norden från fungerande satelliter. DMI klarar detta så varför inte SMHI?

  SvaraRadera