torsdag 21 januari 2010

Ny release ute!

Då var en ny release ute.
- Klickbara kartor
- Nytt diagram
- Observationer 24 timmar bakåt.
m m

24 kommentarer:

 1. Snyggt diagram, men vindbyar bör finnas med som tillval, plus en del andra saker också. Teckenförklaringen kanske bör göras om så temperaturen får en röd/blå cirkel, nederbörden rätt färg i förklaringen.

  När det gäller observationerna så bör det i tabellen visas den nyaste observationen först, nu är det väl den äldsta som visas?

  Den klickbara kartan är bra, men här skulle den här inzoomsnivån vara fint, då skulle man ju kunna se vilka andra prognosområden som finns.

  SvaraRadera
 2. Zoomfunktionen skulle kunna vara så här: Om man klickar på den orten man redan ser prognosen för så zoomas det in i området runt den orten och så kommer alla orter inom huvudortsområdet upp, osv. Klickar man på någon av de nya orterna kommer de underliggande till den orten fram.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker nya prognosdiagrammet börjar se riktigt bra ut. Jag har ett förslag. Gör bakgrunden till varannan dag i någon annan ton. Då blir det lättare att se var nästa dag börjar. Just nu är början på nästa dag markerad med fet text längst ner och då måste man flytta blicken dit för att kolla hur långt diagrammet sträcker sig.

  SvaraRadera
 4. prognosdiagrammet är det som jag alltid tittar på, men håller med föregående talare (kl 06.58) om att dagövergångarna är svåra att se. Riktigt snyggt och skönt att man kan klicka i kartan nu!

  SvaraRadera
 5. Var är spara startort? Är det borttaget eller har det bara råkat försvinna i uppdateringen?

  SvaraRadera
 6. Kul att ni gillar det nya diagrammet! Inte så dum idé det där med att kunna se var de olika dagarna börjar och slutar. Tar med det in i processen så får vi se vad som händer.

  Anonym:
  Spara startort finns där... prova CTRL-A eller att klicka där länken spara startort borde synas. :-) Men, ja, den syns inte eftersom vi har problem med en CSS som helt enkelt gör länktexten vit. Det kommer att fixas inom kort.

  Magnus:
  Att den senaste obesrvationen ligger högst upp känns helt logiskt. Jag tror bestämt att vi redan har det på att-göra-listan.

  Intressant tanke om zoomningen. Vi diskuterar olika former för hur zoom skulle kunna lösas. Men först vill vi vara helt säkra på att vi säkerställer prestandan.

  SvaraRadera
 7. Maxvindar är på väg och förklaringen på temp kommer att fixas i nästa release. (Lite pinsamt att vi missade den...)

  SvaraRadera
 8. Nu efter senaste releasen är kartan bakom väder ikonerna ROSA :). Alltså man ser inte kartan utan allt är i rosa färg!

  Jag anv Safari 4.0.4 I Windows XP 32-bit.

  SvaraRadera
 9. Men idag så är den ROSA färgade kartan borta.
  Och man ser bakgrunds kartan som vanligt.

  SvaraRadera
 10. Spara startort har också kommit fram igen.

  SvaraRadera
 11. Den käcka rosa kartan är något som inträffar när vår karttjänst hackar till, vilket den gjort några gånger den senaste tiden. Vi håller på att ringa in problemet.
  Att spara startort försvann en stund var pga en miss i css-uppdateringen, nu ska den vara fixad. Om felet är kvar så kan i testa att rensa cachen.

  SvaraRadera
 12. Uppdateringstiderna verkar inte hänga med ibland, eller uppdateras det kl xx.30 annars står det nästan uppdatering xx.00

  Några symboler på detaljvädret har försvunnit.

  Man kan inte trycke visa mer på kommentarer om vädret på första sidan ortväder.

  SvaraRadera
 13. Vi få kolla upp det där med uppdateringstiderna.
  Vad är det för symboler du saknar? Är det några orter som fallit bort?

  "Visa mer" länken blir justerad i nästa release. Den kommer bara att synas då det finns mer text att visa, samt att vi kommer att utöka antalet tecken för det fältet. Det borde sannolikt betyda att den syns ganska sällan och att den bara kommer till nytta om det är ovanligt mycket text inmatat. Nu är den rätt irriterande i nuvarande utförande.

  Vi kommer att göra ett inlägg om vad som kommer i nästa release.

  SvaraRadera
 14. Det var vädersymboler i tabellen för detaljerat väder, tror det var tiderna 09.00 och 13.00 som inte fanns med, men efter nästa uppdatering kom en tillbaka då fattades det kl 13.00 istället. Symbolen syntes lite svagt, tror det var snö. Och det var på flera orter.

  SvaraRadera
 15. Just nu kl 14.52 är det vädersymbolerna för kl 16.00 och 19.00, ort Uppsala som inte syns. I vädertabellerna.

  SvaraRadera
 16. En sak till, det står moln men ändå så finns en del nederbörd med, vad betyder det. Är det moln kl 13 och sen kommer nederbörden mellan 13-16 för kl 16 så ser det ut som snö, symbolen syns svagt.

  SvaraRadera
 17. En ide för att förtydliga dagövergångarna: Skulle man inte kunna göra bakgrunden i diagrammet ljus på dagarna och mörk på nätterna (med upp- och nedtoningar vid grynings- och skymningstid)? Så ser man automatiskt hur långa dagarna är också! (Kanske i och för sig funkar sämre norr om polcirkeln vissa tider på året...)

  SvaraRadera
 18. Jag älskar tidslinjen och det nya diagrammet. Nytänkande, snyggt och pedagogiskt

  SvaraRadera
 19. Bra med temperaturer bakåt i tiden. Man kanske ska förtydliga om det är prognoser eller reella temperaturer. Kanske man ska fundera på att inte ta med prognostemperaturer, är man kalenderbitare vill man kunna kolla reella temperaturer.

  SvaraRadera
 20. Oj så bra hemsida det har blivit. Jag har knappt vågat kolla vädret på SMHI's hemsida de senaste åren för att den sett hel konstig ut. Nu råkade jag surfa hit av "misstag" och fick se denna fina hemsida. Önskar er all lycka i det fortsatta utvecklingsarbetet.

  SvaraRadera
 21. Tycker den nya siten ser jättebra ut, men hur sparar man startort? Så fort jag valt min ort i listan söker ju browsern sig vidare in på sidan med för den orten. Man hinner ju inte klicka på spara startort då...

  /A

  SvaraRadera
 22. När du valt ort och du kommer in på sidan med den orten, klicka på "Spara startort".

  SvaraRadera
 23. Hej
  Har jag missat nåt men jag hittar inte hur man lägger in sina favoritorter
  Bo

  SvaraRadera
 24. Favoriter kommer förhoppningsvis i nästa sprint. Den drog igång i måndags och favoriter är med på listan. Spara startort-funktionen hoppas vi att vi ska få in i "Favoritpaketet". Bättre än nuvarande som verkar ställa till med problem för en del användare. Inte glasklar design, således. Gör om, gör bättre.....

  SvaraRadera