onsdag 30 mars 2011

Widget till Android

Hej på er!

Nu håller utvecklarna som bäst på med buggfixning och en del korrigeringar av tjänsten. En del av det kommer att synas i nästa release. Tack för buggletning och synpunkter!

I kommande sprint ska det tas fram en widget till Andriod. Det ska ge användaren möjlighet att ha väderinformation direkt på sin startvy, om man använder Android.

Frågan är vad vi ska fokusera på för innehåll i widgeten. Hur stor ska den vara? Vad är viktigast för er att ladda widgeten med? Hur ser era behov ut?

Några exempel på andra väderwidgetar:


11 kommentarer:

 1. Jag tycker att det bör finnas flera widgetar att välja från.
  1x1 2x1 4x1 osv.

  Informationen bör vara enkel på de mindre och utförligare på de större. På de mindre bör man visa temp och "väder" alltså om det är soligt, molnigt, regn och etc. Detta kan visas genom ikon för vädertypen och/eller i text. Bör också stå för vilken period det gäller, typ Ons 13-15.

  På de större kan man ha mer info som tex vind, nederbörd i mm/h och etc.

  En stor klocka tycker jag är helt onödigt i widgeten.

  Titta gärna på "snowstorm" om Ni inte redan har sett den.

  Tack,
  Henrik

  SvaraRadera
 2. Det finns så många väderwidgetar redan så lite nytänk behövs. Själv skulle jag vilja ha en animerad radarbild som widget (en för Götaland, en för Svealand etc). En vågad design kunde vara trevligt också, nya och oväntade väderikoner kanske? Exemplen ovan har rätt trist design.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar era diagram över 10 dagar, nu kanske 10 dagar är lite väl att ta i men varför inte nuvarande dag samt imorgon.

  /p

  SvaraRadera
 4. Jag skulle lägga fokus på om 3-6h där du är nu, med någon schysst bild eller animation. Och idag och i morgon hemma lite i bakgrunden, kanske bara text. / Jocke

  SvaraRadera
 5. Jättebra förslag med olika storlekar. Stora widgetar tar onödig plats :(

  SvaraRadera
 6. Notifiering/larm om inkommande åskoväder hade varit lite trevligt.

  SvaraRadera
 7. mattias erdmann27 maj 2011 03:25

  Titta på GO Weather, där har du nog allt en väderwidget skall ha, minus korrekt temperatur, gör något liknande som smälter in fint i bakgrunden.

  SvaraRadera
 8. Stefan Sahlin28 maj 2011 12:41

  Jättetrevligt att SMHI kommer med en väderappp. Finns det möjlighet att göra som med väderwidgeten på Samsung Galaxy SII att färgen på bakgrunden ändrar sej beroende på vilket väder det är? T.ex. ljusblått vid fint väder och lite grått vid mulet/regn? Keep up the good work :)

  SvaraRadera
 9. Väderleken på sjön!!
  SSRS har en app men tyvärr så visar den bara Visningsö´s väder i Vättern...Skulle ju vara bra om man kunde få väder i norra delen eller askersund iaf.

  Men som sagt helt klart sjöväder måste vara med!

  SvaraRadera
 10. Leif Stenbom, SMHI12 juli 2011 14:19

  Hej! Jag är på semester, återkommer 18/7, 2011

  SvaraRadera
 11. Ett år sedan detta inlägg och det verkar inte finnas någon widget än? Eller är det jag som är dålig på att hitta?

  Min drömwidget visar vad det är för väder JUST NU så slipper jag kliva upp ur sängen om det är dåligt :) Eller så att jag vet hur jag ska klä mig, varmt eller kallt, utan att behöva gå ut och känna efter.

  Dagens väder och några dagar framåt ska visas med lite mindre text, om jag får välja.

  Platsen man väljer ska såklart sparas så det är rätt ort som visas på widget:en.

  Mörk bakgrund. Snöflingor som singlar omkring när det är snö, vattendroppar som rinner vid regn och en strålande sol vid solsken.
  När jag tänker efter finns det en väder-widget som utseendemässigt är typ perfekt: accuweather.com. Synd bara att de aldrig lyckas visa rätt väder!

  SvaraRadera