tisdag 3 november 2009

Dags för en uppdatering

Idag så gör vi en uppdatering av betan. Det är framförallt en Sverigeöversikt på vädersidorna och ett väderdiagram som tillkommer. Sen har det fixats mycket buggar.

Det innebär att det kan vara lite skakigt på betan under dagen. Vi hoppas att uppdateringen ska vara klar efter kl 12.

I den här leveransen så har vi ännu inte tagit hand om de synpunkter som ni gett oss. Däremot till nästa leverans, om ca 4 veckor, kommer vi börja beta av de viktigaste/bästa synpunkterna. Så tappa inte sugen utan fortsätt att mata på med synpunkter.

Diagrammet är ett första grovt utkast där vi är väldigt nyfikna på vad ni tycker.

18 kommentarer:

 1. Tusan, det krånglade till sej vid uppdateringen. Saker ser inte riktigt ut som de ska ännu. Arbete pågår.

  SvaraRadera
 2. Vad kör ni för system?

  SvaraRadera
 3. Menar du CM-system? Det är Polopoly, men det är inte därför det gick fel vid uppdateringen.

  Det var något fel i paketeringen som gjorde att fel versioner av vissa moduler kom ut istället för de nya. Dom håller på att packa om...

  SvaraRadera
 4. Verkar kommit igång nu, men jag ser ingen Sverigeöversikt. Kanske kommer sen?

  Diagrammet ser rätt bra ut, men vindbyar tycker jag ska vara med även på enkla diagrammet. Sen borde ni ha en avancerad diagram funktion, eller att man klickar på en tidpunkt och får upp mer parametrar.

  SvaraRadera
 5. Nej, det är nåt fel med Sverigeöversikten fortfarande. kartan ser helt fel ut och texten saknas.

  Vindbyar skulle vara på plats men där får vi nog fundera ett varv till på presentationen. Den skulle göra sig bättre som en egen kurva så att man ser tydligt när det friskar i. Nu är det bara en siffra som anger styrkan.

  SvaraRadera
 6. Ja, fler kurvor är bra, men kanske inte för många på en enkla presentationen. Men på den avancerade kan de gott finnas många kurvor man kan klicka i.

  SvaraRadera
 7. När det gäller kustvädret, så dela upp Mälar "klicket" i Mälaren och Hjälmaren. Och ha med vindbyar där också.

  SvaraRadera
 8. Nu vet jag inte om det passar att jag lägger in mina åsiker i vilket blogginlägg som helst. Men det jag saknar mest i betaversionen är väderkartan i SMHI's nuvarande sida. Det var/är huvudfunktionen för mig. Att kunna zooma in och ut och flytta runt i kartan, som jag själv vill, är viktigt tycker jag. Att ni lagt in kommande dagars väder under helt egna knappar förstår jag inte. Det var så smidigt med den vågräta rullisten. Hela kartan känns liten, begränsad och "stel" i sin användarvänlighet. Hoppas tanken är att den ska utvecklas. Av det jag sett hittills av resten av upplägget på sidan verkar det vara bra uppdelat och logiskt. Good work! Dock är väl själva designen lite väl färglös, men jag förstår att estetiken ligger längre ner på priolistan i beta-versionen. :)

  SvaraRadera
 9. Vart tog vattnen vägen på kartan? Ser inte ut som Mälaren och Ekoln finns med längre.

  Vindbyar på diagrammet ser jag inte.

  SvaraRadera
 10. Nu har jag inte gått igenom alla äldre blogginlägg och svar, så denna frågan kanske dykt upp tidigare, men: Kommer ni att dela med er av väderdata på ett liknande sätt som yr.no?

  SvaraRadera
 11. Svar till Magnus:
  Det bör nog vara som du beskrive, två versioner av diagrammet, ett basic och ett advanced.

  Mälaren/Hjälmaren-frågan tar jag med till prognosproduktionen.

  Saknat vatten tar jag med de som designar kartan.

  SvaraRadera
 12. Svar till Elina: Det passar att lägga in varsomhelst. Vi tar hand om det och sorterar det.

  Kartfunktionerna vill vi gärna få feedback på, tack! Mer interaktivitet i kartorna är fullt möjligt tekniskt sett. En av anledningarna till att de är statiska är framförallt prestandaskäl.

  Vad är viktigast?
  -Fri zoom (kostar i prestanda)
  -Klickbara orter
  -Möjlighet att dra i kartan
  -Mer?

  SvaraRadera
 13. Svar till Vilhelm: Nix, inte ännu i alla fall. Det finns inte med i vår plan för tillfället.

  SvaraRadera
 14. Jag såg fel gällande Nälaren och Hjälmaren, det jag menar är att Mälaren bör delas upp i en del Ekoln, det som är nedanför Uppsala. Nu gäller ju Mälar prognosen hela Mälaren från Västerås ända upp till Uppsala.

  SvaraRadera
 15. Gällande diagrammet så kan man ju även där ha en klickfunktion för att få upp mer väder. Eller så har man en avancerad del där man väljer ut det man vill se.

  SvaraRadera
 16. Karfunktionen: att kunna klicka på orter och att förflytta kartan. Även en zoom är bra för att t.ex kunna zooma in ett område och se mer detaljer. Det kanske passar i en avancerad version.

  SvaraRadera
 17. Mer kartfunktion: här skulle jag även vilja se temperaturer, vind, etc i kartan som en färg istället för som en text på en bestämd plats. Dessutom mer parametrar, men de kanske också är sådant som är planerat för den avancerad varianten.

  SvaraRadera
 18. Det där med kartfunktioner är intressant. Som det är nu är ju kartorna rätt "dumma". Det går inte att klicka eller zooma/dra i kartan. Det går heller inte att välja vad som ska visas på den.

  Som vi tänkt har vi sparat allt detta till en mer karttjänslik applikation men frågan är om vi varit för rigida när det gäller den vanliga väderkartan?

  Tanken var att den skulle vara enkel och lätt att använda och att för de som vill ha mer skulle den avancerade erbjuda mer spakar att dra i.
  Det kanske bör gå att göra något i den vanliga kartan?
  Om man utgår från att detta är den tjänst som de flesta "vanliga" användare kommer att hämta sin väderinfo från, vad då i så fall, bör vara möjligt att göra i kartan?

  SvaraRadera