fredag 20 november 2009

Snart är det dags!

Om allt går som det ska så kommer vi att byta ut vår gamla webbplats mot den nya inom de närmsta veckorna. Det är mycket som ska klaffa, bl a så får inte vädret bjuda på någon dramatik.

De nya vädertjänsterna kommer fortfarande att gå som beta-versioner så fortsätt att mata på med synpunkter.
Just nu sitter vi och för in en del av de mest förekommande önskemålen i nästa sprintplanering.

Inför ompekningen kommer vi att ta ner betan ett par dagar p g a tekniska aktiviteter.
Ompekningen betyder att domänen www-beta.smhi.se försvinner och blir till www.smhi.se istället.
Inom kort kommer vi att ge er en annan URL som kommer att peka på en testwebbplats där ni kan tjyvkika på sånt som är under utveckling generellt på webbplatsen.
Vi är väldigt tacksamma om vi kan få fortsatt input till kommande funktioner på webbplatsen.

7 kommentarer:

 1. Grymt fint arbete med nya sidan! En fråga bara – kommer man kunna jämföra vädret mellan två eller flera orter (i tabellerna, diagramen etc)?

  SvaraRadera
 2. Svar till NM: Det finns inte med i nuläget, men vi har faktiskt varit inne på just den funktionen.

  SvaraRadera
 3. Så här långt ser det jättesnyggt ut! Sidorna laddar med hyfsad hastighet, ffa startsidan, som ju var ganska seg förut.
  Från startsidan önskar jag mig bara en direktlänk till "Meteorolgens kommentar" som i nuläget ligger 2 klickningar bort.
  Håller inte med om de elaka kommentarer som finns under "Vad säger andra om Betan" här bredvid. SMHI måste i första hand stå för seriositet och välgrundat faktainnehåll snarare än en flashig design!

  SvaraRadera
 4. Det finns en yta till höger om väderkartan på startsidan som är tänkt att fungera som plats för genvägar, så det kommer. Svar från Leif Stenbom i annan kommentar.

  SvaraRadera
 5. Svar till RW: Kul att du gillar den! Skönt att höra. Vi kommer ju givetvis att fortsätta att fila på siten, den blir ju aldrig klar.

  Vi petar in en direktlänk till Meteorologens kommentar. Sen kommer den att ligga inbakad i Sverigeöversikten. (Den man kommer till om man klickar på "Vädret")

  SvaraRadera
 6. Jag har saknat nederbördsdiagrammet som fanns innan nuvarande version - staplar med mm per dygn för xx dagar tillbaka, för kommunen.

  SvaraRadera
 7. Svar till Anonym: Det kommer att komma tillbaka i en senare release. Antagligen efter årsskiftet.

  Vi håller på att fila på diagrammet som ligger under "Detaljerade prognoser" som ska bli betydligt bättre än nu och när vi får observationerna på plats så blir det samma diagram fast 24-timmar bakåt.

  Eller ska det vara längre?

  SvaraRadera